Bismillah...Allahumma solli 'ala muhammad wa'ala aali...

Facebook
RSS

0000031: Do'a Selepas Wudhu'

-
tf faqir" Sesiapa yang mengambil wuduk dengan baik kemudian dia berkata, Asyhadu al laa ilaaha illAllah wahdahu laa syarikalah, wa asyhadu anna Muhammadan 'Abdahu wa rasulluh, Allah hummaj 'alni minat tawwaabin, waj'alni minal mutatohhiriin. 
Terjemahannya: Aku bersaksi bahawa tiada Tuhan selain Allah esa( Tuhan ) saja tiada sekutu bagi-Nya, dan aku bersaksi bahawa Muhammad itu adalah hamba dan utusanNya. Allah jadikanlah aku dari kalangan orang yang banyak bertaubat dan jadikanlah aku dari kalangan orang yang menyucikan diri ), akan dibuka untuknya kesemua lapan pintu-pintu syurga agar dia memasukinya dari mana dia suka. ''  [ HR Al-Tarmizi( 50 ); Sahih Al-Tarmizi( 55 ) dan Al-Nasai( 148 ) ]
                                           


                                Do'a Selepas Wudhu'
Terjemahannya:
Aku menyaksikan bahawa tiada Tuhan melainkan Allah yang esa tiada yang menyekutuinya. Dan aku menyaksikan bahawa Muhammad itu hamba dan pesuruhnya. Ya Allah, jadikanlah aku dari hambaMu yang soleh. Maha Suci Allah dengan sifat kepujianMu. Aku menyaksikan tiada Tuhan melainkan Engkau. Ku mohon ampun dan taubat padaMu. Dan Allah rahmati serta sejahterakanlah junjungan kami Muhammad, keluarga serta sahabat-sahabat Baginda.
[ HR Al-Tarmizi( 50 ); Sahih Al-Tarmizi( 55 ) dan Al-Nasai( 148 ) ]

Wallahhu 'alam bissowab.

Leave a Reply

07sept2011. Dikuasakan oleh Blogger.

Rakan Taulan: